webinfo

A+ A A-

Članci

Kvartet Sensartika - novi program u Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Sensartika.jpgKoncert kvarteta "Sensartika", u četvrtak 17. novembra, u 20 časova u Gradskom pozorištu Bećej. Ulaznica je samo 100 dinara.


Kvartet Sensartika je formiran 2012. godine u Beogradu i do sada je doživeo dve postavke. Prvu postavku su činila tri nekadašnja člana seksteta Quintecho koji je bio poznat po originalnim i virtuoznim izvođenjima tango muzike. Druga postava je izdala dva albuma i bezbroj puta nastupala po koncertnim dvoranama, i na TV-u. Sensartika se smatra jednim od najuzbudljivijih i najintrigantnijih sastava savremene srpske muzike.
Kvartet Sensartika je više puta gostovao u Bečeju, i svaki put dobijao odlične kritike. U četvrtak "Sensartika" dolazi u novoj postavi i sa novim programom nazvanim "Fauna Sacra".
Želja izvođača je da se afirmiše ideja poštovanja i očuvanja životinjskog sveta, kao i da inspiriše jednim novim zvukom koji briše granice izmedju sveta prirode i sveta muzike. Takav pristup donosi slušaocima zapostavljenu radost simbioze čoveka i prirode.
Na programu će se naći dela Narvaeza, Čajkovskog, Rimskog-Korsakova, Sen Sansa, Geršvina, Mancinija koja su redom pisana sa prirodom kao inspiracijom (Plava ptica, Kanarinac koji peva, Bumbarov let, Krotilac zmija, Ples malih labudova, Pink Panter...)

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković