webinfo

A+ A A-

Članci

DECENIJA POSTOJANJA KANCELARIJE ZA MLADE

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_10kzm1.jpgU četvrtak, 1. decembra, u velikoj sali opštine Bečej, obeleženo je deset godina od osnivanja bečejske kancelarije za mlade.

Pred mnogobrojnim mladima okupljenim ovim povodom, predstavnici Kancelarije, lokalne i pokrajinske vlasti, kao i Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade, predstavili su dosadašnji rad i rezultate postignute tokom ovih deset godina. Dane Mandić, koordinator kancelarije za mlade Bečej, kao prvi govornik i domaćin skupa, pozdravio je sve prisutne i rekao da ovih deset godina postojanja “nisu samo deset godina postojanja, već decenija sistemske brige o mladima u Bečeju”. Na njegove reči nadovezala se Daniela Doroslovački, pomoćnica predsednika opštine Bečej, koja je pohvalila visok nivo saradnje koji postoji između organa lokalne samouprave i kancelarije za mlade. Ona je naglasila i da će opština Bečej i u budućnosti nastaviti da podržava i pomaže kvalitetne programe i projekte koje realizuje kancelarija. Takođe, ona je čestitala i kancelariji na realizovanim projektima, kao i na uspehu na konkursu za izgradnju trim staze u Goranskom parku. Naime, kancelarija za mlade je prethodne godine u sklopu svojih aktivnosti radila na osposobljavanju objekata u Goranskom parku za upotrebu mladih, kao i svih drugih institucija i udruženja, a do kraja ove godine trebalo bi da se završi projekat izgradnje trim staze u tom parku koju je opštinska uprava pomogla sa 1.000.000 dinara što je približno 40% ukupnih sredstava.

Vojislav Prkosovački iz Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade podsetio je auditorijum na same početke bečejske kancelarije zab_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_10kzm2.jpg mlade. “Moj prvi radni dan kao koordinatora kancelarije za mlade bio je pre tačno deset godina kada je kancelarija osnovana i tada je bila jedna od tri u celoj Srbiji, a danas ih ima više od 130”, rekao je on naglasivši i da je rad sa mladima nešto što uvek traje i nikada se, u stvari, i ne završava.

Svečanom obeležavanju jubileja prisustvovao je i Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za omladinu i sport, koji je iskazao punu podršku u radu kancelariji za mlade i rekao da jedan od ciljeva postojanja kancelarije jeste i omogućavanje mladima kvalitetnih sadržaja zbog kojih bi oni ostali u Bečeju umesto da iz njega odlaze.

Na samom kraju ceremonije, dodeljene su i zahvalnice institucijama, udruženjima i pojedincima koji su svojim radom u poslednjih deset godina pomogli kancelariju za mlade i njene programe. Obeležavanje desetogodišnjice završiće se nastupom poznatog stand up komičara Neše Bridžisa u Gradskom pozorištu u Bečeju večeras u 20 časova. 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković