webinfo

A+ A A-

Članci

Akcija Severaca 'Moj šal da te ugreje'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_SalAkcija.jpgOsnovna škola "Sever Đurkić" iz Bečeja je rešila da pokaže svoju humanost i empatiju na delu, vođeni divnom idejom. Naime. u američkom gradu Simoru, prošle zime mogli su se videti zavezani šalovi oko drveća na raznim mestima. No, nije bila reč o nekakvoj umetničkoj instalaciji već o akciji stanovnika koji su na ovaj način želeli pomoći beskućnicima, siromašnima da se ugreju.

 

Kako ističe direktorica škole Brankica Tapavica, vreme je praznika i darivanja, ali i hladne zime.
"Naši šareni šalovi bi trebali biti opomene da svi, bar na trenutak pomislimo na naše drugare i njihove roditelje, kojima je hladno i kojima bi topli odevni predmet mnogo značio. U toku decembra naši najmlađi, patuljci-prvaci sa učiteljicom Potrebić-Težer Gabrielom skupljaju tople šalove, garderobu, igračke i slatkiše koje će u toku decembra, kroz razna dešavanja podeliti svojim drugarima.", kaže Brankica Tapavica.

Akcija počinje 9. decembra 2016. godine u 10 časova vezivanjem šalova na drveća u Glavnoj ulici i oko zgrade Opštine (u “parkiću” između zgrade Opštine i Maxija).
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković