webinfo

A+ A A-

Članci

VEČE POSVEĆENO MIRI BANJAC

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Pozoriste_oktobar_Becej.jpgNa otvaranju trećeg BE:FEMONA, Bečejskog festivala monodrame, u četvrtak 8. oktobra, biće održano veče posvećeno Miri Banjac.

Knjiga "Mira Banjac, šezdeset godina umetničkog rada" će biti promovisana u Velikoj sali Gradskog pozorišta u 17.30 časova. O knjizi će govoriti direktor Pozorišnog muzeja Vojvodine, Zoran Maksimović i glavna akterka, Mira Banjac. Zoran Marković godinama je prikupljao materijal o umetničkom radu Mire Banjac. U knjizi govori o fenomenu glume, o životu i ulogama Mire Banjac, a u jednom segmentu knjige su zastupljena mišljenja publike o našoj istaknutoj glumici.

Srodne vesti: 3. BE:FEMON PROGRAM

 

Istovremeno, u galeriji "Krug" i gornjem foajeu Gradskog pozorišta će biti postavljena izložba "Lica Mire Banjac" koja sadrži sto fotografija i velikih printova iz života ovog doajena naših pozorišta i kinematografije, snimaka koji se odnose na predstave i filmove u kojima je Mira Banjac ostvarila svoje najbolje role. Deo izložbe predstavljaju i njeni intervjui, popis pozorišnih, radio i filmskih uloga.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković