webinfo

A+ A A-

Članci

40. SEDNICA SO BEČEJ – RAD PROTEKAO BEZ PREDSTAVNIKA OPOZICIJE

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_40._SEDNICA_BECEJ_1.JPGU petak 2. oktobra upriličena je 40. sednica SO Bečej. Pred odbornicima, kojih je bilo na ivici kvoruma, bilo je 17 tačaka Dnevnog reda. Dnevni red je sa prvobitnih 15 tačaka, dopunjen dvema tačkama, tačkom “3.” i tačkom “5.”. Predstavnici opozicije, DS-a su neposredno pred početak zasedanja napustili skupštinsku salu, te je rad  protekao uz 20, umesto 36 odbornika. Predsednik Skupštine Nenad Tomašević je apelovao na odbornike da ne izostaju sa sednica jer time narušvaju i dovode u pitanje rad lokalnog parlamenta.

 

Prva tačka Dnevnog reda bila je donošenje Odluke o usvajanju Lokalnog energetskog plana opštine Bečej za period od 2015. do 2018. godine koju su odbornici jednoglasno usvojili. Cilj dokumenta je unapređenje energetske efikasnosti u potrošnji energije i smanjenju troškova za nabavku energije i energenata, kao i smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. Jednoglasno je usvojena i Odluka o pristupanju izmenama i dopunama Statuta opštine. Time se u ovaj akt uvrstila i Odluka o pribavljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini opštine Bečej.

Treća tačka Dnevnog reda bila je donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Bečej prema kojoj je jednoglasno usvojeno da:

“Ugostiteljski objekti za pružanje usluge, ishrane i pića tokom cele godine mogu da rade radnim danom i nedeljom od 06.00 do 24.00 časa; petkom i subotom od 06.00 do 02.00 časa narednog dana; petkom i subotom od 20.00 do 03.30 časa narednog dana:

-ukoliko se ugostiteljski objekat ne nalazi u stambenom objektu

-ukoliko je udaljenost objekta najmanje 100 metara vazdušne linije od najbližeg objekta za kolektivno stanovanje

-da obavlja delatnost isključivo u zatvorenom poslovnom prostoru.

Petkom i subotom od 22.00 do 05.00 časa narednog dana:

-ukoliko se ugostiteljski objekat ne nalazi u stambenom objektu,

-da je udaljenost najmanje 50 metara vazdušne linije od prvog najbližeg objekta za individulano stanovanje ili vikend kuće

-i da obavlja delatnost u zatvorenom prostoru."

 

Jednoglasno je usvojena i Odluka o izmeni Odluke o preuzimanju merača toplotne energije. Ovim će Toplana od svojih korisnika preuzeti merače u svoje vlasništvo, bez nadoknade, a uz obavezu da ih o svom trošku održava, baždari, po potrebi zamenjuje.

Usvojeno je i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na upotrebu reči "Bečej" u nazivu Kluba Malog fudbala i na upotebu reči “Bečej” u nazivu Fudbalskog saveza opština Bečej – Srbobran.

Sedma tačka “Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na prve izmene Programa poslovanja JP Vodokanal Bečej za 2015. godinu”, takođe je jednoglasno usvojena, a za reč se javio i Vuk Radojević predsednik opštine, koji je istakao značaj izmena Programa poslovanja ovog preduzeća te da će se time realizovati brojne investicije kojima će, između ostalog, u Bačkom Gradištu voda za piće biti na nivou bečejske zahvaljujući opremi za dezinfekciju vode:

“U ulici Nađ Ištvana će biti urađena kanalizacija otpadnih voda čime će se priključiti 30 novih korisnika, zatim, biće potpisan ugovor sa Rebupličkom direkcijom za imovinu kada će zemljište u Bačkom Petrovom Selu na kojem je predviđena izgradnja vodozahvata, biti u opštinskom vlasništvu, a JP “Vodokanal” će se opremiti cisternom za pražnjenje septičkih jama”, naglasio je Radojević.

Odbornici bečejskog parlamenta su jednoglasno usvajali i preostale tačke 40. saziva. Kod poslednje, 17. tačke, prema kojoj je Goran Korceba predložen na mesto načelnika Štaba, na čijem je čelu do sada bio Čedomir Aleksić, koji je, kako se navodi, na dužem bolovanju i u postupku penzionisanja, za reč se javio predsednik opštine Vuk Radojević koji je podsetio na Aleksićevu nesebičnu predanost poslu, profesionalizam i dosadašnju besprekornu saradnju. Samo reči hvale je imao i Knezi Peter, prethodni predsednik bečejske opštine i sadašnji šef odborničke grupe „Za Bečej“,poželevši dosadašnjem načelniku brz oporavak i uživanje u penzionerskim danima.
Ujedno, šef odborničke grupe „Za Bečej“, Peter Knezi je saopštio i da će ova grupa građana od sada delovati po programu civilne organizacije Mađarske partije, čije se sedište nalazi u Subotici dodavši da Mađarska partija nije politička opcija, ali da isto može izaći na izbore kada oni budu raspisani. 

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_40._SEDNICA_BECEJ_2.JPGLink FTO d.o.o. za fizičko i tehničko obezbeđenje Bečej je bila tema odborničkih pitanja, a problem vezan za nedobijanje i tako već niskih plata, izneo je Knezi Peter. Odgovor na postavljeno pitanje dao je prvi čovek lokalne samouprave Vuk Radojević koji je istakao da su usluge Link FTO neophodne, te da je upravo na dan održavanja sednice, obezbeđena pozajmica namenjena ovoj firmi koja će im omogućiti da “premoste” trenutni problem, kao i da se radi na trajnom rešenju u vidu javne nabavke za poljoprivrednu službu, od novca obezbeđenog zakupom poljoprivrednog zemljišta.

Kako je Radojević dodao, naredna Skupština se očekuje za dve nedelje kada će na Dnevnom redu biti i rebalans budžeta.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković