webinfo

A+ A A-

Članci

POČINJE VAKCINACIJA PROTIV GRIPA I U BEČEJU

Vakcina1.jpgVakcina koja je dostupna u bečejskom Domu zdravlja je inaktivisana vakcina i, pored tipa AH1N1 virusa gripa, sadrži i tipove AH3N2 i B virusa gripa. Vakcinacija počinje u ponedeljak 5. oktobra!

 

Sezonska trovalentna vakcina se preporučuje osobama sa hroničnim poremećajima plućnog i kardiovaskularnog sistema, kao i metaboličkim poremećajima, uključujući pre svega šećernu bolest, poremećaj rada bubrega, osobama sa oslabljenim imunitetom.

Pored tih, potrebno je obuhvatiti i osobe smeštene i zaposlene u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, zaposlene i smeštene u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu delatnost, a primena te vakcine je preporučljiva i kod osoba starijih od 65 godina, licima zaposlenim u javnim službama, svakoj osobi starijoj od šest meseci, a posebno trudnicama i gojaznim osobama koje su identifikovane kao nove grupe rizika za obolevanje.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković