webinfo

A+ A A-

Članci

~ŽVAKA U PEPELJARI~ KAO SREDSTVO ZA SMIRENJE

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Draza_Petrovic_4.JPGU petak 2. oktobra u Pozorišnom klubu u Bečeju predstavljena je knjiga "Žvaka u pepeljari" Dragoljuba Draže Petrovića. Moderator promocije bio je direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović, a pored autora, govorila je i Gordana Milosavljević Stojanović jedan od urednika knjige koja je istakla da se ova knjiga može “uzimati kao sredstvo za smirenje”.

 

 

Dragoljub Draža Petrović je zbog svojih kolumni u kojima, na duhovit način, skreće pažnju i razotkriva nedoslednost, prevrtljivosti, gluposti i poltronstvo moćnika često na meti kritike onih o kojima piše.

"Knjigu nisam ni hteo da objavim, ja samo volim da pišem kolumne. Inspiracije ima u svakodnevnom životu. Vlast me uvek smatra za opoziciju, iako sam ja na isti način pisao i o prethodnima vlastima. Bavim se svim vlastima jer profil političara ostaje isti, a sve likove u svojim kolumnama pokušavam da opišem na satiričan i ironičan način", izjavio je Petrović tokom promocije i dodao: “Obzirom da sam strastveni pušač, najviše me nervira kada u pepeljari zateknem bačenu žvaku. Naslov knjige “Zvaka u pepeljari” upravo i treba da podseća na ono nešto što nas iritira i time nas namami da je pročitamo”.

U knjizi Dragoljuba Petrovića "Žvaka u pepeljari", sabrane su najuspešnije i najčitanije kolumne štampane prethodnih godina u dnevnim novinama Danas, gde radi kao urednik rubrike „Terazije". Za ovaj je serijal sasvim zasluženo dobio i Glasnikovu nagradu "Desimir Tošić", a štampanje ove knjige deo je tog "paketa".

Inače Dragoljub Draža Petrović je dobitnik više priznanja za hrabro i nesvakidašnje novinarstvo, među kojima su najznačajnija: proglašenje za najboljeg novinara Srbije po medijskoj anketi magazina Status, Godišnja nagrada lista Danas „Stanislav Staša Marinković", kao i nagrada Službenog glasnika za 2013.

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković