webinfo

A+ A A-

Članci

NOV AUTOMOBIL ZA OŠ 'ZDRAVKO GLOŽANSKI'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Skolski_automobil_Zdravko_Glozanski_Becej_2.JPGOŠ "Zdravko Gložanski" Bečej postala je vlasnik novog automobila, Škode Fabie, za potrebe nesmetanog odvijanja nastave u Radičeviću.

 

"Ova škola jedina ima po jedno odeljenje svakog razreda u Radičeviću, ali nijedan nastavnik nije iz tog mesta, tako da su putovanja prosvetnih radnika - neophodna", izjavila je direktorka OŠ "Zdravko Gložanski" Suzana Đukić dodavši da je dosadašnji školski automobil, koji je bar 4 puta dnevno išao do Radičevića i nazad, nebezbedan i nepouzdan za prevoz.
Pojavila se hitna potreba za novim školskim automobilom, te su sredstva, u ukupnoj visini od oko milion i dvesta hiljada dinara, obezbeđena, delom od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje - 500.000 dinara, delom od lokalne samouprave - 400.000 dinara i delom od "kuma škole" vlasnika firme „Knot autoflex“ Dragana Kneževa - 300.000 dinara.
"Na ovaj način će istureno odeljenje u Radičeviću nesmetano funkcionisati", zaključila je direktorka OŠ "Zdravko Gložanski" Suzana Đukić.

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Skolski_automobil_Zdravko_Glozanski_Becej_1.JPGPredsednik opštine Bečej Vuk Radojević je istakao da je ovo model koji treba da bude putokaz za sve dalje aktivnosti - saradnja lokalne samouprave, lokalnih privrednika i budžetskih korisnika: "Ovo je pokazatelj i drugim bečejskim preduzetnicima i privrednicima kako i na koji način mogu da pomognu razvoju lokalne zajednice u kojoj svi živimo, radimo i ostvarujemo neki profit."

"Prepoznali smo potrebu i našu ulogu da kao privredni subjekat koji posluje i ostvaruje profit na teritoriji opštine Bečej, taj profit delom, i na neki način, i vratimo. Mi pomažemo i druge škole i sportska društva i aktivnosti za koja smatramo da su od značaja za lokalnu zajednicu", istakao je Dragan Knežev, direktor i vlasnik firme „Knot autoflex“.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković