webinfo

A+ A A-

Članci

AKCIJA UREĐIVANJA GORANSKOG PARKA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Goranski_uredivanje_2015_6.JPGU subotu, 3. oktobra, vreme je konačno poslužilo ljude dobre volje, njih svega četrdesetak,  da se late posla u akciji čišćenja Goranskog parka.

Ekološka mreža „Panonika“ je u saradnji sa Komunalcem, Pokretom Gorana Bečej, srednjim školama, Streličarskim klubom Bečej i brojnim pojedincima, realizovala još jednu akciju u okviru koje je iznošeno posečeno rastinje.

Kako je izjavio Igor Džigurski iz ekološke mreže „Panonika“, Goranski park ima delova u koje nije kročeno više od 10 do 15 godina: "Prva akcija uređivanja organizovana je 30. aprila 2015. godine kada je uređen jedan deo parka, drugi, možda i najveći deo smo očistili letos u toku Međunarodnog volonterskog kampa, a svakako da ćemo nastaviti sa održavanjem i čišćenjem Goranskog i u buduće!"

Akciji uređivanja Goranskog parka su se pridružile i članice Foruma žena SNS Bečej koje su zasadile desetak Arizonskih čempresa. Takođe, Forum i omladina SNS-a su obezbedili boju i ofarbali desetak klupa u parku. "Klupe će biti ofarbane u boju drveta koje će se najbolje uklopiti u prirodno okruženje ovog parka", izjavio je koordinator omladine SNS-a, Lazar Mihajlović.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković