webinfo

A+ A A-

Članci

Katamaran na kanalu

b_300_185_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_VBK.jpgEKOLOŠKI pokret Vrbasa, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine i Kulturnim centrom grada, pokrenuo je akciju za aktiviranje lokalnih turističkih potencijala. Ideju su podržale turističke organizacije susednih opština Kula i Bečej, mesne zajednice, udruženja građana, RRA Bačka, JVP “Vode Vojvodine”, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Direkcija za izgradnju u Vrbasu i Centar za fizičku kulturu “Drago Jovović”.

 

- Prihvaćena je inicijativa za izgradnju biciklističkog koridora duž Velikog bačkog kanala od Bečeja do granice sa Mađarskom. Prvi korak učinićemo odmah, kroz iskazanu dobru volju opština Kula i Bečej za spajanje ova dva grada biciklističkom stazom pored VBK, uz učešće “Voda Vojvodine” - istakao je predsednik EPV Ratko Đurđevac.

Prema njegovim rečima, zamajac razvoja turizma u ovom delu Bačke trebalo bi da bude nautika. Predloženo je da se, zajedničkim projektom Vrbasa, Srbobrana i Bečeja, otvori plovni put na delu VBK od Vrbasa do Bečeja, promotivnom plovidbom katamaranom, uz organizovanje dočeka na odabranim punktovima kraj kanala.

- Uputićemo zahtev stručnjacima “Voda Vojvodine” za izradu projekta tipskih pristana i priveza za čamce na kanalu. Taj dokument poslužio bi za konkurisanje kod donatorskih fondova - naveo je Đurđevac.

Skup koji su vrbaski ekolozi organizovali na temu “Lokalni turistički potencijali” deo je projekta “Putevima panonskih mornara”, koji su podržali Pokrajinski sekretarijat za privredu, kompanije “Karneks” i “Sunoko” i opština Vrbas.

izvor: novosti.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković