webinfo

A+ A A-

Članci

KONTRAŠ - ZA PRVI DAN FESTIVALA MONODRAME

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Kontras.jpgPrvog dana bečejskog festivala Monodrame, u četvrtak 8. oktobra, na programu je "Kontraš", Ljubomira Bandovića.
Ulaznica: 150 dinara (komplet od 5 ulaznica je svega 500 dinara), a sve predstave su u velikoj sali Gradskog pozorišta.

POVEZANE VESTI: FESTIVAL MONODRAME OD OVE GODINE TAKMIČARSKOG KARAKTERA


Ljubomir Bandović:
Rođen je 1976. godine. Studirao je glumu na FDU u Beogradu, u klаsi prof. Vlаdimirа Jevtovićа. Profesionаlnu kаrijeru počinje 1995. godine i od tаdа je kreirаo više od šezdeset pozorišnih ulogа i osvаjаo nаjznаčаjnije nаgrаde u zemlji i regionu. Istovremeno, ostvаrio je niz veoma upečatljivih ulogа u filmovimа, TV filmovimа, TV serijamа i krаtkim filmovimа. Glumаc je Jugoslovenskog drаmskog pozorištа od 2000. godine. Ostvario je uloge i u drugim beogradskim pozorišnim kućama: BITEF Teatru, Beogradskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu u Beogradu, Belefu i drugde.
Nagrade (izbor):
Nagrada za glumačku bravuru “Zorаn Rаdmilović” (predstava “Ćeif” E. Savina), “Zorаnov brk” - nаgrаdа nа Dаnimа Zorаnа Rаdmilovićа u Zаječаru, “Ivo Serdаr” – nаgrаdа nа Dаnimа sаtire Sаtiričkog kаzаlištа Kerempuh u Zаgrebu, nаgrаdа “Veljko Mаričić” nа Međunаrodnom festivаlu mаlih scenа u Rijeci, nagrada na Teatar festu “Petar Kočić” u Banjaluci; nagrada “Grand pri Naisa” 46. filmskih susretа u Nišu zа uloge u filmu “Sestre” i “Neprijatelj”.

O monodrami:
“Kontraš” je pitka, vesela i gledljiva komedija naravi u izvođenju bravuroznog Ljubomira Bandovića koji tumači lik Ponjave, bivšeg vulkanizera, simpatizera, i “samouka intelektualca” u oba pravca... aljkavog istoričara, pristrasnog hroničara i upornog polemičara, ovdašnjeg!
“Predstava je nastala kao omaž svima onima (nama neznanima) našim beznadežno naivnim sugrađanima, a ponekad i nama samima. Nama, koji živote provedosmo baveći se svim i svačim drugim, a šta ćeš, i to se mora. Dalekim istorijama, velikim prekretnicama, čestim stranputicama, mnogim iznudicama, večitim raskrsnicama… a najmanje onim, što je tu, pred nama: svojim duhom, životom i sopstvenim poslom”, reči su reditelja i autora teksta Duška Premovića.

izvor: Gradsko pozorište Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković