webinfo

A+ A A-

Članci

ZA KRAJ FESTIVALA BE:FEMON - KROJCEROVA SONATA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Krojcerova_sonata.JPGU nedelju, poslednjeg dana bečejskog festivala BE:FEMON na programu je Vlado Kerošević u monodrami "Krojcerova Sonata". Početak je u 20 časova, a ulaznica je 150 dinara.

 

POVEZANE VESTI: FESTIVAL MONODRAME OD OVE GODINE TAKMIČARSKOG KARAKTERA


O glumcu Valdu Keroševiću:
Rođen je 1955. godine. Diplomirao je na FDU u Beogradu 1978. godine u klasi profesora Minje Dedića. Nakon diplomiranja angažovan je u ansamblu Narodnog pozorišta Tuzla gde ostaje do 1993. godine. Od 1999. godine radi kao profesor glume i govora na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Svoj producentski angažman Vlado Kerošević uobličava 2002.godine, kada osniva Teatar Kabare Tuzla, kao profesionalni, alternativni teatar i sve do danas kreira njegov umetnički i repertoarski profil. Ujedno je i umetnički voditelj ovog Teatra. Za umetnički i pedagoški rad nagrađen je sa dvadeset i pet nagrada i priznanja.

O monodrami:
“Krojcerova sonata” je monodrama urađena po motivima dela Lava Tolstoja, a u adaptaciji Nensi Haris, koja govori o ubistvu iz ljubomore. Priča ubice, inače uglednog člana društva, ispričana je u kupeu voza, slučajnim saputnicima, dok luta svetom posle zatvorske kazne i bori se sa demonima ljubomore, ljubavi i nerazumevanja sebe, sveta i života. Ona je ispričana tako da se publika postepeno uvlači u probleme bolesne psihe ljubomornog muža, koji je odgovorio na poriv strasti posedovanja i ljubavne opsednutosti i ubio ženu koju je neizmerno voleo! Naizgled smiren, lik koji tumači studiozno i nadahnuto Vlado Kerošević, sedeći na klupi starinskog voza, skoro bez ikakvog pokreta, preko sat vremena sugestivno najpre prepričava i tumači događaje i objašnjava okolnosti, a na kraju ponovo preživljava, kao u psihodrami, svaki bolni i grozni detalj surovog ubistva iz strasti i potpuno se ogoli u svojoj strašnoj bolesti krvavog ubice.
(Goran Cvetković, Radio Beograd 2)

izvor: Gradsko pozorište Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković