webinfo

A+ A A-

Članci

ŽIVEO SLOBODNI BEČEJ!

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Svecana_Akademija_Becej_2015.JPGDan oslobođenja Bečeja od fašizma u Drugom svetskom ratu obeležen je u sredu 7. oktobra, svečanom Akademijom u Gradskom pozorištu. U četvrtak, 8. oktobra s početkom u 11 časova održaće se komemorativni skup kod spomen zida na zgradi opštine.

 

Prisutnima se na samom početku Akademije obratio predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević, izrazivši zadovoljstvo što se zahvaljujući ovoj lokalnoj samoupravi ponovo počeo obeležavati 8. oktobar. On ujedno podseti i na samo oslobođenje Bečeja i dešavanja koja su potom usledila. Predsednik najveće potiske opštine je svoj govor završio rečima: "Živeo slobodni Bečej!".

Irina Borisovna Julinceva, zamenica načelnice Istrinskog okruga Moskovske oblasti je pozdravila prisutne u ime prijateljskog ruskog grada i uručila gradu Bečeju poklon - ručno vezenu sliku, simbol vere hrišćanskog naroda. Jedan od svedoka dešavanja 8. oktobra 1944. godine i počasni građanin Bečeja, Mihajlo Šević je sa svima podelio svoja sećanja na te surove i za njega veoma teške i emotivne dane.

U kulturno-umetničkom delu programa natupili su Nataša Radosavljević - sopran iz Bečeja, Boris Babik - član ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, zatim član Dramskog studija mladih Gradskog pozorište Bečej Srđan Tomić koji je izveo dramatizaciju poeme "Veliki drug" Rastka Petrovića, te ANIP "Đido" Bečej i njihovi gosti iz Istre.

Nakon svečane Akademije, u holu Gradskog pozorišta urpiličena je modna revija narodnih nošnji, a ujedno su uručene i zahvalnice bečejskim preduzetnicima, privrednicima i pojedincima koji su istu i pomogli.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković