webinfo

A+ A A-

Članci

POČELI RADOVI NA SOJARSKOM PUTU

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sojarski_put_Becej_radovi_6.JPGPočeli su radovi na "sojarskom" putu, saobraćajnici koja je predstavljala višedecenijski problem, a koja je od izuzetnog značaja za opštinu Bečej znajući da se veliki deo teretnog saobraćaja obavlja upravo ovom deonicom.

 

"Put u industrijskoj zoni je u nadležnosti „Puteva Srbije“, a rekonstrukcija te deonice rezultat je postojanja tehničke regulacije saobraćaja, koje je odobrilo Ministarstvo saobraćaja", izjavio je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i dodao da radovi teku tako da se nesmetano odvijaju privredne delatnosti u industrijskoj zoni. "Ujedno će se rešiti i skretanje kod "Bečejke" kada će se proširiti raskrsnica koja je predstavljala veliki problem za šlepere, a urediće se i priključenje na "srbobranski" put", zaključio je Radojević.

"Radi se na putu "I B reda, broj 15", a u pitanju je deonica od 2.200 metara. Reciklira se 25 centimetara postojeće kolovozne konstrukcije, potom sledi "cementna stabilizacija" preko koje idu dva sloja asfalta. Po završetku ovih radova, uradiće se bankine od struganog asfalta. Zahvaljujući metodi recikliranja asfalta, sa predviđenih 120 miliona dinara, koliko je prvobitno bilo predviđeno, troškovi su sada negde oko 52 miliona dinara sa PDV-om. Završetak svih radova se očekuju krajem oktobra, početkom novembra 2015. godine", istakao je Vladimir Marković, koji obavlja nadzor radova u JP „Putevi Srbije“.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković