webinfo

A+ A A-

Članci

ŽIRI I PUBLIKA IZABRALI - POBEDNIK JE KROJCEROVA SONATA

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Pobednik_Vlado_Kerosevic.jpgU nedelju, 11. oktobra, završen je treći bečejski festival monodrame "BE:FEMON".

 

Od ove godine "BE:FEMON" je bio takmičarskog karaktera, a u ocenjivanju je učestvovao tročlani žiri u sastavu: Dušanka Glid Stojanović, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu - predsednica žirija, Milovan Filipović, glumac Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Judita Ferenc, glumica Novosadskog pozorišta.

Prema ocenama žirija, ali i publike koja je istovetno glasala, pobedila je "Krojcerova sonata", monodrama po motivima dela Lava Tolstoja, a u adaptaciji Nensi Haris, koja govori o ubistvu iz ljubomore. Priču ubice, inače uglednog člana društva, ispričao je glumac Vlado Kerošević, slučajnim saputnicima u kupeu voza, dok luta svetom posle zatvorske kazne i bori se sa demonima ljubomore, ljubavi i nerazumevanja sebe, sveta i života.

Festival je u četvrtak 8. oktobra svečano otvorila velikan srpskog glumišta Mira Banjac, promocijom monografije i izložbom fotografija "Lica Mire Banjac".

Publika je za vreme festivala imala prilike da odgleda 5 monodrama: "Kontraš" - Ljubomir Bandović, "Šarlota" - Slobodan Beštić, "Lilika" - Maja Nikolić, "A bohóc" - Virág György i "Krojcerova sonata" - Vlado Kerošević.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković