webinfo

A+ A A-

Članci

Devet opština za razvoj turizma u Vojvodini

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_bugarski_brisel.jpgNa "Open days" manifestaciji u Briselu predstavljena je turistička ponuda devet opština koje učestvuju u projektu "Uspostavljanje destinacijske menadžement strukture na prostoru Dunava i Fruške gore – DMC Dunav".

 

Opštine koje su uključene u projekat jesu Opština Sremski Karlovci, Irig, Beočin, Bačka Palanka, Srbobran, Bečej, Žabalj, Titel i grad Novi Sad.
Događaju u Briselu, pored predstavnika opština i Regionalne razvojne agencije Bačka, prisustvovali su i direktorica Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac, generalni sekretar Dunavskog centra za kompetenciju Boris Čamernik, pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo i Pokrajinski sekretar za međunarodnu saradnju Branislav Bugarski.

Cilj je da se povežu turistički potencijali iz nekoliko opština u jednu celinu.

- Želimo da iskoristimo Dunav mnogo više nego što je to danas, da razvijamo tih devet opština koje su se okupile oko ove sjajne ideje, i da stvorimo jasnu i zdravu platformu za razvoj ugostiteljstva, hotelijerstva, da pomognemo preduzetnicima u oblasti turizma, i takođe da imamo dobre projekte u budućnosti koji su vezani za Dunavsku strategiju - zaključio je Bugarski.

Veliki broj gostiju imao je priliku da se upozna sa kulinarskim umećem vojvođanskih kuvara, specifičnim proizvodima vojvođanske regije, kao i da proba poznata vojvođanska vina. Gosti su uživali u dobro poznatom bačkopetrovačkom kulenu, vojvođanskom specijalitetu – leba masti i paprike, ali i raznim pitama, projicama, štrudlama i kitnjikestu.


izvor: 021.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković