webinfo

A+ A A-

Članci

Međunarodna razmena odeljenja OŠ 'Sever Đurkić' Bečej

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_Sever_Djurkic.jpgOd 8. do 15. novembra 2015. godine, grupa učenika osmog razreda osnovne škole "Sever Đurkić" odlazi na sedmodnevmu razmenu odeljenja u italijanski grad Piandimeleto.

 

OŠ "Sever Đurkić" je na ovaj način, nakon bečejske Gimnazije, postala deo mreže evropskih škola i jedna od prvih osnovnih škola u Srbiji koja je pokazala otvorenost ka ovakvim projektima. Preko međunarodne organizacije "AFS Interkultura" je pokrenuta 
saradnja sa italijanskom školom koja će ugostiti bečejske učenike i nastavnike. Grupu od 15 učenika će pratiti nastavnica španskog jezika i koordinator međunarodnih razmena Svetlana Kovačev i nastavnica geografije Gabriela Jovićević kao i direktorka škole Brankica Tapavica.
Program razmene odeljenja je program kratke razmene u kom učestvuju dve škole iz dve različite zemlje. Grupa učenika iz jedne škole predvođena profesorom odlazi u posetu drugoj školi u inostranstvu , nakon čega se organizuje uzvratna poseta. Tako će u drugoj fazi razmene italijanski đaci i nastavnici biti naši gosti na proleće 2016. godine. Učenici su smešteni u porodicama učenika domaćina. 
Tokom boravka učenici će pohađari časove u italijanskoj školi i tako se upoznati na neposredan način sa italijanskim školskim sistemom. Razmena se organizuje na engleskom jeziku što je dodatna mogućnost učenicima da komuniciraju na tom jeziku, a ujedno se upoznaju i sa osnovama italijanskog jezika. Osim pohađanja časova, biće organizovane i vanškolske aktivnosti, druženja i izleti u okolna mesta gde će đaci iz Srbije dobiti priliku da se upoznaju sa kulturom, običajima, istorijom i hranom ove italijanske regije. Ovakav vid neformalnog obrazovanja je već postao neizostavni deo nastavno - obrazovnog procesa u evropskim zemljama, pa tako i u Gimnaziji Bečej i osnovnoj školi "Sever Đurkić".


Svetlana Kovačev,
Koordinatorka međunarodne razmene

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković