webinfo

A+ A A-

Članci

PISMENOST JE NAŠA SNAGA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Nenad_Milosevic_1.JPGU sredu 4. novembra u prostoru Kreativnog centra Gradskog pozorišta Bečej, predstavljena je knjiga eseja "Lutajuća planeta" pesnika, novinara i urednika brojnih televizijski emisija, Nenada Miloševića.Svakako je važno naglasiti, kada ga već spominjemo kao "urednika televizijskih emisija", da su to Redakcija za kulturu, Redakcija za nauku i obrazovanje i Redakcija dokumentarnog programa Televizije Beograd. Nenad Milošević je završio Fakultet političkih nauka u Beogradi, dosad je objavio sedam knjiga pesama, Antologiju novijeg srpskog pesništva "Iz muzeja šumova" i knjigu mikroeseja "Lutajuća planeta" o kojoj je i bilo reči.

U predstavljanju knjige, ali i samog kulturnog života Srbije, Nenadu su pomogli i aforističar, domaćin, Svetislav Travica, te direktor Gradskog pozorišta Bečej, Zdravko Petrović.

"Ovo je moja sveska svaštara. Nešto što sam morao da zabeležim da ne bi nestalo", rekao je autor Nenad Milošević dodavši da su iskustva tu da se prenesu. Prisutni su imali priliku da lično od autora čuju neke od eseja koji odišu pitkošću, poetizmom, znanjem, obrazovanjem, činjenicama i svakako duhovitošću.
"U Srbiji sam znao kuće sa više soba nego knjiga", rečenica je iz knjige eseja koja na najkraći i najprecizniji način opisuje koliko je situacija (ne)kulture u medijima i društvu alarmantna. Milošević koji je i sam bio urednik poezije u listu "Književne novine" kaže kako u medijima nema dovoljno "te sofisticirane kulture" uprkos činjenici da je pismenost moć i samopouzdanje jednog društva.

Književno veče je upotpunio Svetislav Travica, Bečejac, urednik časopisa za književnost, umetnost i kulturu "Tisa", koji je svojim aforizmima dopunio teme o kojima knjiga Nenada Miloševića govori.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković