webinfo

A+ A A-

Članci

PREDLOG ZA ZAŠTITU GROBNIH MESTA

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Knezi_Peter_4.jpgOdbornička grupa "Za Bečej - Óbecséért" na čelu sa njenim predsednikom Knezi Peterom se zalaže za zaštitu grobnica i spomenika iz 19. i početka 20. veka na nivou lokalne samouprave."Ovaj predlog o izmenama i dopunama Odluke o sahranjivanju i grobljima je upućen na dalje razmatranje Opštinskom veću  i nadamo se da će, ako dođe do odbornika na Skupštini, biti podržan jer je od interesa za sve građane Bečeja", izjavio je Knezi i dodao: "Ako se grobno mesto ne obnovi, odnosno ako se ne uplati nakon 10 godina, ono postaje slobodno mesto. Ipak, i na pravoslavnom i na katoličkom groblju imamo znatan broj grobnih mesta i spomenika iz recimo 19. veka koja su na neki način od istorijskog značaja, a ne postoji mogućnost obnove, jer nema naslednika".

Varnju Ilona, član komisije za nazive ulica i trgova je istakla kako bi se u tom slučaju formirala posebna komisija koja bi pregledala groblja, ocenjujući značaj svakog, te nakon toga dala predloge za zaštitu spomenika.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković