webinfo

A+ A A-

Članci

Susret lutkarskog stvaralaštva u Budimpešti

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Clanovi_dramske_sekcije_na_srpksom_i_maarskom__jeziku.jpgČlanovi dramske sekcije na mađarskom jeziku Predškolske ustanove „Labud Pejović“ iz Bečeja, odazvali su se pozivu i prisustvovali Susretu lutkarskog stvaralaštva vaspitača i učitelja koji se organizovao 14. novembra 2015. godine u Budimpešti.

Organizatori ove manifestacije su bili Nacionalna ustanova za kulturu-Mađarske, Udruženje lutkara Mađarske, Ministarstvo za kadrovska pitanja Mađarske. Društvo su im pravile koleginice dramske sekcije na srpskom jeziku i pružile moralnu podršku. Otišli su sa jednim ciljem da prezentuju svoj rad, da obogate iskustvo i razmene mišljenja za neku od sledećih lutkarskih predstava. 

Program je činio osam lutkarskih predstava od koji je sedam sa teritorije Mađarske a jedna iz Srbije. Vaspitačice, članovi dramske sekcije na mađarskom jeziku iz bečejske ustanove koje su se predstavile predstavom igrom senki Oteta princeza (Az elrabolt királykisasszony)su Kara Beda Gabriela, Menel Maria, Tatjana Mitić, Kovač Ildiko, Kiš Ildiko, Bukovič Maria i Suzić Andrea. Sa ovom predstavom ove godine su se članovi dramske sekcije već predstavili na Festivalu lutkarskog stvaralaštva u Malom Iđošu.


Na kraju susreta usledila je svečana dodela priznanja nakon koje su se učesnici susreta okupili radi razmena iskustva i mišljenja. Predstava Oteta princeza je pokupila sve pohvale, a vaspitači su dobili neke sugestije koje će primeniti u daljem radu.
Sledeća predstava koju pripremaju, u saradnji sa članovima dramske sekcije na srpskom jeziku pod nazivom Izgubljena rukavica, je dvojezična koju planiraju da prikažu deci povodom predstojećih praznika.

Tatjana Mitić

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković