webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ JE POSTAO JEDNO VELIKO GRADILIŠTE

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Radovi_Becej_1.JPGU toku su radovi u opštini Bečej, tačnije rekonstrukcija putne infrastrukture čija je ukupna vrednost 142 miliona dinara.

 


Trenutno se rekonstruiše put od semafora kod Lukoil benzinske pumpe pa sve do Velpetrolove pumpe u dužini od 2 kilometra, a prvi čovek bečejske opštine, Vuk Radojević najavljuje da će radovi biti završeni u rekordnom roku, za nekih nedelju dana.
Urađene su takođe i deonice prema Radičeviću gde je rekonstruisan deo kolovoza, kao i deonica na ulazu u Bačko Gradište - od ulaza u Bačko Gradište do krivine koja vodi prema Bečeju.  "Bečej je postao jedno veliko gradilište. Sojarski put je već kompletno završen, a pored toga, od Sojarskog puta se nastavila deonica na Srbobranskom putu, na samom ulasku u Bečej u dužini od 1,6 kilometara. Zatim, otpočeli su radovi na rekonstrukciji sa druge strane od Sojarskog puta prema semaforu, a nakon toga će uslediti rekonstrukcija deonice od semafora do kružnog toka", istakao je Radojević prilikom zajedničkog obilaska radova sa predstavnicima medija.

Kružni tok već uveliko funkcioniše, a u petak 20. novembra JP "Komunalac" Bečej je počelo sa ozelenjavanjem površina. Rasveta unutar samog kružnog toka je postavljena, dok će rasveta koja ide duž celog toka biti završena u narednoj fazi radova kojoj prethodi uklanjanje asfalta, odnosno uklanjanje starog puta. Tu je predviđena pešačka-biciklistička staza u širini od 1,5 metara, sa bankinama i ogradama

"Ovo je prvi susret ljudi koji dolaze u našu opštinu sa gradom Bečejom pa smo se i potrudili da ga uredimo kako dolikuje. Kružni tok će izgledati kao jedan mali parkić. Upravo sadimo 70 velikih i 344 malih biljaka. U ponedeljak se postavlja, odnosno sadi i zaliva trava. Vrednost ovih radova je oko 300.000 dinara i završiće se u utorak uveče", izjavio je Feješ Zoltan, referent za strategiju i zamenik direktora JP "Komunalac" Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković