webinfo

A+ A A-

Članci

Širom opštine Bečej prikupljanje potpisa za podršku inicijativi LSV

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_Ferenc_Toth.jpgSaopštenje OO LSV Bečej:

 

Širom opštine Bečej prikupljanje potpisa za podršku inicijativi LSV


Bečej – Šef Lokalnog izbornog štaba Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth rekao je danas da je LSV prethodnog vikenda u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine, prikupljala potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica.

Zaštita domaćih poljoprivrednika

- Lokalni izborni štab Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej odlučilo je na sinoćnoj sednici da se Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej uključi u akciju prikupljanja potpisa za podršku inicijativi LSV. Aktivistkinje i aktivisti LSV sakupljaće potpise tokom naredne nedelje na teritoriji I МZ „Ivаn Pеrišić“, II МZ „ Тоdоr Dukin“, III МZ „ Brаtstvо Јеdinstvо“, МZ Мilеšеvо-Drlјаn, МZ Bаčkо Pеtrоvо Sеlо i МZ Bаčkо Grаdištе – najavio je Toth, dodajući da poziva sve građanke i građane da se priključe akciji i svojim potpisom podrže borbu LSV za zaštitu domaćih poljoprivrednika.

Toth podseća da je cilj LSV da se raspiše referendum sa pitanjem: Da li Republika Srbija treba da zakonima zaštiti naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva i tajkuna po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta i dugoročnog zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta?

- Zalažemo se da se prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta i izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup zaštite domaći poljoprivrednici, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna – objasnio je Toth.
Liga socijaldemokrata Vojvodine se, prema rečima Toth-a, zalaže za izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i drugih zakonskih akata, kao i donošenje novog zakona sa posebnim uslovima za promet poljoprivrednog zemljišta.

Rešenje kao i u drugim zemljama EU

- Mi predlažemo rešenje koje su primenile skoro sve zemlje članice Evropske unije postavljajući posebne uslove za promet poljoprivrednog zemljišta koji su isti i za domaće i strane državljane, ali takvi da je domaćim državljanima mnogo lakše da ih ispune. Pored toga, ono što nama u LSV izuzetno smeta je što u predlogu Zakona nema nijedne reči o otvaranju novih radnih mesta u agraru, o novom zapošljavanju, kao ni o investicijama po hektaru – istakao je Toth.

- Smatramo da se mora hitno reagovati i da svi treba da se ujedinimo u ovom naporu, jer mi ovom inicijativom želimo da zaštitimo interes građanki i građana Bečeja i Vojvodine koji žive od poljoprivrede, direktno ili indirektno – zaključio je Toth, dodajući da je ligašima, kao i 25 godina u nazad, bitan položaj običnog čoveka, poljoprivrednika, to da on ima šta da radi i da od svog poštenog rada može da živi.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković