webinfo

A+ A A-

Članci

GEOFIZIČKA ISTRAŽIVANJA KOMPANIJE NIS U OPŠTINI BEČEJ

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Nis.jpgU sklopu istraživanja nafte i gasa, kompanija NIS vrši geofizička istraživanja na području opštine Bečej, Novi Bečej, Zrenjanin, Žabalj i Temerin. Završetak radova planiran je najkasnije za mart 2016. godine.

 

Radi se o projektu „3D seizmička ispitivanja“, a sami radovi će biti izvedeni najnovijom Wirelles tehnologijom, bez upotrebe kablova, koja obezbeđuje mnogo manje štete. Što se tiče samih istraživanja, to su istraživanja na osnovu kojih će NIS definisati eventualne potencijalne strukture za buduće geološke istražne radove.

Inače, seizmička ispitivanja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa. "Cilj ovih ispitivanja je da se generalno sagleda geološka građa i definiše geološki model, odnosno izdvoje najperspektivnije lokacije za buduća detaljna istraživanja nafte i gasa. Na osnovu rezultata interpretacije ovih podataka definisaće se potencijalni lokaliteti za istražno bušenje“, saopšteno je iz NIS-a. Prilikom izvođenja radova koristiće se veoma skupa i specifična oprema koja će biti smeštena pored puteva, pored i ispred kuća i na parcelama, pa iz Naftne kompanije Srbije apeluju na građane da ulože napor kako bi se ova oprema sačuvala od uništenja ili eventualne krađe.

Iz NIS-a ujedno poručuju da će se maksimalno truditi da tokom izvođenja radova ne remete svakodnevni život meštana kojima će nadoknaditi svu, eventualno nastalu štetu. 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković