webinfo

A+ A A-

Članci

IZGRADNJA STAZE ZDRAVLJA KROZ GORANSKI PARK

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sredjivanje_Goranskog_2015.jpgKako navodi Ekološka mreža Pannonica, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture je podržalo projekat izgradnje prve faze Staze zdravlja kroz Goranski park u Bečeju.

 

Izgradnja ove pešačke staze kroz park podrazumeva: postavljanje behaton ploča i ivičnjaka, primerenih parku, od ulaza u park do njegovog centralnog dela i oko njega. Iz dobijenih sredstava ovog projekta biće izgrađena desna strana staze. Radovi bi trebalo da budu završeni za dvadesetak dana. Na proleće ćemo ponovo konkurisati kod raznih donatora za dobijanje finansijskih sredstava za nastavak radova na izgradnji druge faze tj staze u celini.

Takođe, ovim projektom je finansirana realizacija 20 edukativnih radionica u osnovnim školama i Goranskom parku na temu alternativnih načina putovanja – biciklizam i pešačenje i zdravih stilova života. Radionice su održane za predškolce, kao i za učenike prvih i četvrtih razreda osnovnih škola u Bečeju. Naravno, po starom dobrom običaju radionice su održane dvojezično.

Ujedno, Pannonica je iz sredstava ovog projekta poklonila osnovnim školama knjige: "Putovanje biciklom i priručnik za kampovanje sa mini kuvarom".
Projekat "Izgradnje Staze zdravlja kroz Goranski park" realizuje Ekološka mreža Pannonica u saradnji sa Lokalnom samoupravom. Partneri na projektu su i Kancelarija za mlade i Pokret gorana Bečej, navode iz Ekološke mreže Pannonica.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković