webinfo

A+ A A-

Članci

Pronaći odgovorne za uništavanje bilborda

b_150_100_16777215_00_images_Tijana_000_Ferenc_Toth.1.jpgBEČEJ – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot upozorio je da su u roku od nekoliko dana uništeni svi bilbordi LSV „Zemlja nije na prodaju“ na teritoriji opštine Bečej, na ulazima i na izlazima iz te opštine, kao i u užem centru Bečeja.


Tot je pozvao nadležne organe da otkriju počinioce koji uništavaju privatnu svojinu.
– Uradili su to crnom bojom, misleći da će ispod te boje mraka sakriti ono što smo mi kao poruku uputili građanima pozivajući ih da podrže inicijativu LSV o raspisivanju referenduma protiv prodaje vojvođanske zemlje – rekao je Tot. Podsetio je da LSV širom AP Vojvodine sakuplja potpise za raspisivanje referenduma sa pitanjem: Da li Republika Srbija treba da zakonima zaštiti naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva i tajkuna po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta i dugoročnog zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta? Tot je ocenio i da je uništavanje bilborda neočekivano, iako se od političkih protivnika kojima smeta to što je LSV iz dana u dan sve jača u Bečeju i onima kojima smeta sve što ima predzank „Vojvodina“ ili „vojvođansko“, može očekivati sve i svašta.
– Samo neko ko nema šta da kaže može pribeći nedopustivoj akciji farbanja u crno poruka drugih. Neobuzdana i primitivna varijanta javnog nastupa kojom se uništavaju materijalna dobra drugih.Takođe, nanosi se velika šteta, a nama uskraćuje pravo, jer se na ovaj način uskraćuje mogućnost da informišemo javnost u Bečeju, da obavestimo javnost da se LSV svim sredstvima bori da sačuva vojođansku zemlju – rekao je Tot ponovivši da očekuje reakciju nadležnih.
– Da se privedu nalogodavci i plaćenici koji rade nedopustiv posao,a mi obećavamo građankama i građanima opštine Bečej da ćemo i dalje strpljivo i civilizovano pokušati da našim porukama dođemo do svih građana, nijednog trenutka se ne plašeći naših političkih neistomišljenika – naveo je on. Ocenio je da je reč o očiglednom izrazu panike Liginih političkih protivnika i znak da se LSV bori za pravu stvar.
– Imamo dovoljno pameti i svesti da se usprotivimo tome i da pokažemo svima da se borimo za pravu stvar i da su istina i pravda na nasoj strani – zaključio je Tot.

izvor: OO LSV Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković