webinfo

A+ A A-

Članci

Borislava Perić Ranković najbolja na svetu

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Borislava-Peric-Rankovic.jpgBečejka, Borislava Perić-Ranković, reprezentativka Srbije, izabrana je za najbolju stonoteniserku sveta za 2015. godinu u kategoriji sportista sa invaliditetom.
U sredu, 9. decembra, na ceremoniji Svetske stonoteniske federacije u Lisabonu, naša Borislava je prvi put u istoriji srpskih paraolimpijaca i stonotenisera svečano proglašena za najuspešniju na planeti.

U konkurenciji su bile i Brazilka, Alesandra Bruna Kosta, šampionka Latinske Amerike i Kineskinja Jang Kijan, prvakinja Azije, ali je bord stručnjaka odlučio da je Borislava ipak bez premca na planeti.

Svetska i evropska prvakinja, vicešampionka paraolimpijskih igara, vlasnica pregršt odličja, pehara, nagrada i priznanja, koja je već godinama u vrhu svetske rang liste, zaslužila je priznanje za anale. Nju su preporučili sjajni rezultati u godini na izmaku u kojoj je osvojila evropsko zlato u pojedinačnoj, srebro u ekipnoj konkurenciji i trijumfovala na čak tri Svetska kupa.


izvor: novosti.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković