webinfo

A+ A A-

Članci

USPEŠNA AKCIJA SAKUPLJANJA ELEKTRIČNOG I ELEKTRONSKOG OTPADA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Otpad_elek.jpgU organizaciji "Rotary kluba" iz Bečeja, sprovedena je akcija sakupljanja električnog i elektronskog otpada.U akciji su učestvovale sve osnovne i srednje škole, a kako kažu organizatori, odziv je bio veoma dobar. Akcija je sprovedena u maju mesecu, a završena početkom oktobra, kada su školama uplaćena sredstva od prodaje otpada.

Ukupno je sakupljeno 3.340 kg otpada. U dogovoru sa kupcima "Rotary club Stari Becej- Obecse" je postigao zadovoljavajuću cenu po kilogramu otpada.
Cena otpada je bila viša u odnosu na ponude, jer je kupcima bilo izuzetno važno to što su u pitanju škole, kao i sam edukativni karakter akcije.
"Rotary Klub" je dobijena novčana sredstva od prodaje raspodelio školama, u odnosu na procenat sakupljenog otpada.
 
Organizatori takođe žele da istaknu da je najviše otpada sakupila Ekonomsko - trgovinska srednja škola, te je u skladu sa tim dobila i najviše novčanih sredstava.
Takođe, za pohvalu je i Tehnička srednja škola koja inače taj otpad koristi i kao nastavna sredstva - ova škola se potrudila, te je po procentu sakupljenog otpada bila odmah iza Ekonomske škole.

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_ROTARY-Plakat-za-El.-Otpad_001.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković