webinfo

A+ A A-

Članci

UGRADNJA NOVOG VIDEO NADZORA U OŠ 'ZDRAVKO GLOŽANSKI'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Servisne_Zdravko_Glozanski_2.JPGOsnovna škola „Zdravko Gložanski“ trenutno nema video nadzor, odnosno postojeći nije u funkciji. Tim povodom, škola se za pomoć obratila Opštini Bečej, stoga je lokalna samouprava konkurisala za dodelu bespovratnih sredstava kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Po završetku konkursa, odluka sekretarijata je da se lokalnoj samoupravi obezbede sredstva u iznosu od 299.917,00 dinara za uspostavljanje video nadzora u OŠ „Zdravko Gložanski“. Opština Bečej je učestvovala sa još 300.000,00 dinara.Kako ističu iz OŠ "Zdravko Gložanski", prema projektnoj dokumentaciji planirano je da se radovi izvedu u dve faze. U prvoj fazi biće postavljeno 6 kamera visoke rezolucije koje su namenjene za spoljašnju montažu i predviđene su za neometano funkcionisanje na visokim/niskim temperaturama. Kamere će biti postavljene u školskom dvorištu i na svim postojećim ulazima u školu. Radovi će se izvoditi tokom zimskog raspusta i biće završeni do Nove godine.
Druga faza radova planirana je za narednu školsku godinu i neophodna sredstva u iznosu od 600.000,00 dinara predviđena su delom u budžetu opštine Bečej i uz podršku donatora škole - „Societe Generale“ banka je školi donirala 40.000,00 dinara za ovu fazu. Video nadzor će biti postavljen po školskim hodnicima i glavnom holu.

Video nadzor je neophodan iz bezbednosnih razloga dece i zaposlenih, ali i zbog  prevencije krađa u školi.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković