webinfo

A+ A A-

Članci

Ko od članova opštinskog veća nije glasao za inicijativu LSV 'Puna plata za trudnice'!?

Puna plata za trudnice.jpgSaopštenje OO LSV Bečej:


Reagujući na izjavu Knezi Petera, predsednika odborničke grupe Mađarskog pokreta u S.O. Bečej, da inicijativa koju je Lige socijaldemokrata Vojvodine pokrenula 2011, na sednici tadašnjeg opštinskog veća, prilikom predloga budžeta za 2012.godinu- "Puna plata za trudnice", nije usvojena zbog političkih neslaganja unutar tadašnje koalicije, ne može ničim da negira činjenicu da se upravo Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej, još pre 4 godine, kroz institucije lokalne samouprave zalagao za institucionalno rešavanje materijalnog položaja trudnica na teritoriji opštine Bečej.
Činjenica je da je te 2011. Opštinsko veće imalo 9 članova, plus Predsednik opštine koji je bio i predsedavajući Opštinskim većem, kao i tadašnji zamenik predsednika opštine, te je na taj način Opštinsko veće brojalo 11 članova. Od tog broja  Liga socijaldemokrata Vojvodine u Opštinskom veću, je imao samo jednog člana, a inicijativu su podržala i dva člana tadašnje Grupe građana "Pokret za Bečej".
Pošto se radilo o izuzetno dobroj incijativi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej , što je gospodin Knezi  i javno potvrdio ove 2015. godine prilikom rebalansa budžeta, obraćajući se sa Skupštinske govornice sa predlogom za regresiranje boravka dece u predškolskoj ustanovi "Labud Pejović", kao primer je upravo naveo tu inicijativu Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej iz 2011., koja nije prihvaćena voljom većine Članova tadašnjeg opštinskog veća.
Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej pita predsednika odborničke grupe Mađarski pokret, koji je 2011. bio na funkciji predsednika Opštine, ko od članova opštinskog veća nije glasao za inicijativu "Puna plata za trudnice", kao i da li je on lično, kao predsednik opštine i predsedavajući Opštinskog veća podržao inicijativu, Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej. Istinu je vrlo lako utvrditi, treba samo pogledati elektronske zapisnike sa sednica Opštinskog veća u jesen 2011. god.
Liga socijaldemokrata Vojvodine će i dalje u svom političkom delovanju još istrajnije se zalagati za institucionalnu zaštitu svih prava građana Optine Bečej, među kojima su i trudnice, kao i majke sa malom decom, kao i samohrani roditelji sa malom decom.


Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković