webinfo

A+ A A-

Članci

OBELEŽEN DAN NARODNE BIBLIOTEKE

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_KNJIGE_BIBLIOTEKA.jpgDan Narodne biblioteke Bečej svečano je obeležen u četvrtak 17. decembra kada je održana Svečana akademija i Dobrotvorni bal.Ulaznica na bal je bila dobrotvorni prilog, a prikupljena sredstva su namenjena kupovini knjiga na mađarskom jeziku, obzirom da je ove godine, preko projekta, za kupovinu srpskih naslova obezbeđeno oko 800.000 dinara.

Na proslavi je bio je prisutan veliki broj Bečejaca, predstavnika lokalne samouprave, kao i gosti iz Gradske biblioteke Novog Sada, Biblioteke Matice srpske i predstavnici Jevrejske opštine u Novom Sadu.

Ovom prilikom je obeležen i višemesečni rad Kluba zavičajaca pri Narodnoj biblioteci Bečej, koji su premijerno prikazali amatersko-dokumentarni film „Nasleđe jevrejske zajednice u Bečeju“.
Podsećamo da je u toku i izrada dvojezične Monografije na srpskom i mađarskom jeziku, o životu jevrejske zajednice u bečejskoj opštini, čije je objavljivanje planirano za mart 2016. godine.

Na svečanosti su nastupile Vera Kovač Vitkai, primadona Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Agota Kučera Vitkai, operska pevačica, kao i Nataša Katić-Radosavljević, vokalna solistkinja, te plesna grupa MKD "Petefi Šandor" i grupa Sigma.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković