webinfo

A+ A A-

Članci

Udahnut nov život Goranskom parku u Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Park_staza_1.JPGZavršena je prva faza pešačke staze u Goranskom parku. Postavljene su behaton ploče od ulaza u park do njegovog centralnog dela i oko njega.  


Na osnovu konkursa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, opština Bečej je zajedno sa Udruženjem građana "Ekološka mreža Pannonica" konkurisala i dobila sredstva za realizaciju ovog projekta. Ministarstvo je odobrilo 800 hiljada dinara, a lokalna samouprava je učestvovala sa 600 hiljada dinara.

"Goranski park i u ovim jesenjim-zimskim danima postaje funkcionalan. Više nam ne smetaju kiša ili sneg, već ćemo moći nesmetano da se prošetamo po bilo kojim vremenskim uslovima. Mogu slobodno reći da je ovim udahnut nov život Goranskom parku u Bečeju", istakao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i dodao da je ove godine u Goranskom parku realizovana sanacija sanitarnih čvorova i da je doveden i gradski vodovod. "Sredstva za rasvetu, koja će se uklopiti u ambijent parka, u visini od 6 miliona dinara su već obezbeđena, a u toku je javna nabavka. Pokrajina je učestvovala sa 1,5 miliona dinara, a opština je kroz godišnji Program od zaštite životne sredine obezbedila ostatak finansija za javnu rasvetu", zaključio je Radojević.

Prilikom realizacije projekta aktivno je učestvovalo i JP "Direkcija za izgradnju" Bečej. "U toku 2016. godine će se realizovati druga i treća faza kada će se kompletirati pešačke staze, uraditi paralelna staza i "opasati" park kako to i dolikuje", rekao je Goran Matić direktor Direkcije za izgradnju.

Kako je istakao Goran Sadžakov predsednik NVO Ekološka mreža „Pannonica“, pored pešačke staze, ovim projektom je finansirana realizacija 20 edukativnih radionica u osnovnim školama i Goranskom parku na temu alternativnih načina putovanja – biciklizam i pešačenje i zdravih stilova života. Radionice su održane za predškolce, kao i za učenike prvih i četvrtih razreda osnovnih škola u Bečeju.

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Park_staza_2.JPG

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković