webinfo

A+ A A-

Članci

APLIKACIJA ZA BEČEJCE - PRIJAVITE UOČENI PROBLEM

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Lokator1.jpgBečejsko udruženje mladih je predstavilo servis "Problem Lokator" koji je dostupan svim Bečejcima, radi bolje komunikacije građana i nadležnih institucija, a u cilju rešavanja uočenih problema.Servis je predstavio Aleksandar Đekić - predsednik BUM-a Bečej, koji je istakao da se radi o aplikaciji za mobilne telefone sa "Andorid operativnim sistemom".
"Cilj je bolja komunikacija mladih sa lokalnom samoupravom", istakao je Đekić i objasnio da se aplikacija besplatno preuzima u "Google Play prodavnici", a nakon instalacije, korisnik može lako da prijavi uočeni problem - divlje deponije, probleme sa javnom rasvetom, korupciju, nepropisno parkiranje, pse lutalice, saobraćajne probleme, zagađenja itd.
Još jedna pogodnost je što aplikacija automatski locira  putem GPS-a lokaciju, a postoji i mogućnost ubacivanja fotografije. Nakon prijavljivanja problema, BUM obrađuje isti problem i šalje ga "Call centru" lokalne samouprave Bečej, koji ga prosleđuje dalje. Za sve to vreme građani mogu da isprate tok rešavanja, odnosno epilog problema.

Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević je ovom prilikom podsetio da "Call centar" radi pri lokalnoj samoupravi od b_260_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Lokator3.jpg2011. godine i da je u pitanju sistem koji omogućuje da se u roku od 72 časa rešavaju problemi građana. "Ovaj sistem podrazumeva centralizovani prijem zahteva građana preko call centra, sms centra, interneta, koji se nakon prijema klasifikuju i prosleđuju nadležnim službama", istakao je Radojević i apelovao na sve građane da koriste ove modele komunikacije.
"Bolje je na ovaj način aktivno učestvovati i bar pokušati rešiti problem, nego aktivno se baviti isključivo društvenim mrežama i ne raditi ništa", poručio je predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević.

Svi koji koriste mobilni telefon sa Android operativnim sistemom, aplikaciju "Problem lokator" mogu besplatno preuzeti u Google Play prodavnici, a takođe, problem se može prijaviti i putem internet sajta problem-lokator.rs

Više o "Call centru" lokalne samouprave pogledajte OVDE.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković