webinfo

A+ A A-

Članci

Bečej: Pošumljavanje odbrambenog nasipa

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sadnice_Becej.jpgPovoljni vremenski uslovi omogućavaju mehanizaciji DTD VD "Srednja Bačka" u Bečeju da obavi pripremne radove za pošumljavanje dela šumsko-zaštitnog pojasa uz Tisu.


Reč je o održavanju odbrambenog nasipa uz desnu obalu Tise, od ulaza u bečejski kamp prema Bačkom Petrovom Selu, koji štiti od udara poplavnih talasa i eventualnih ledenih santi.
 
Investitor radova vrednih 675.000 dinara je JVP "Vode Vojvodine", a izvođač je pomenuta firma, koja gazduje delom šumsko-zaštitnog pojasa.
 
- Sada se radi tarupiranje biljne vegetacije, kako bi se pripremio teren za novi zasad vrba. Predviđeno je da se zasadi oko 3.000 sadnica vrba na površini između dva i po i tri hektara, što odgovara dužini od oko 600 metara uz nasip. Ako vremenski uslovi dozvole, posao će biti završen do kraja ovog meseca - saznaje "Dnevnik" od direktora DTD VD "Srednja Bačka" Zorana Dragića.
 
Autor: Dnevnik, preuzeto sa portala 021.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković