webinfo

A+ A A-

Članci

ETŠ BEČEJ - IZUZETNE AKTIVNOSTI I PLANOVI

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_ETS_press.jpgEkonomsko-trgovinska škola u Bečeju u 2016. godini ima zaista brojne i izuzetne planove i aktivnosti.

 

Prvi u nizu je Gradska proslava Svetog Save – školske slave koja će se upriličiti u utorak 26. januara u Gradskom pozorištu u Bečeju u 18 časova, a ovogodišnji domaćin je Ekonomsko-trgovinska škola.
“Program pripremaju učenici Ekonomsko-trgovinske škole zajedno sa učenicima i profesorima  Gimnazije i Tehničke škole, tako da je Akademija rezultat udruženog rada svih srednjih škola iz Bečeja. Ovogodišnja tema proslave je“Znanje i prosveta”, izjavila je Žarka Svirčev profesorka srpske književnosti i književna istoričarka, ali ujedno i prva portparolka škole.

Ekonomsko-trgovinska škola u Bečeju neprekidno ulaže u sam objekat i time podiže i nivo obrazovanja.
“Poslednjih godina  zamenjeni su svi računari iz 2005. godine. Neprestano se ulaže. U protekloj godini , sredstvima Pokrajinskog sekretarijata i lokalne samouprave realizovana su dva informatička kabineta”, rekla je Gordana Kovačev direktorka Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju i dodala:  “Moram naglasiti da je u izuzetno lošem stanju objekat u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole. Taj objekat je krečen redovno, ali problematični su tanki zidovi i dotrajali prozori. Dokumentaciju za nadogradnju posedujemo i apliciramo svuda, ali do sada, projekti nisu prolazili”.

Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević je izjavio da je lokalna samouprava uvrstila u budžet tekuće investiciono b_220_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_ETS_akademija.jpgodržavanje za zamenu prozora, te da će maksmilano lobirati prilikom apliciranja na Konkursima.
“Lokalna samouprava će i u 2016. godini podržavati  podizanje nivoa kvaliteta obrazovanja na teritoriji opštine Bečej. Konkretno u Ekonomsko-trgovinskoj školi, budžetom su planirana sredstva za renoviranje objekata u dvorištu škole, pre svega prozora”, naglasio je Radojević.

Gordana Kovačev, direktorka škola je najavila i Republičko takmičenje iz Osnova ekonomije, koje će se održati  11. i 12. marta 2016. godine, a domaćin je Ekonomska škola.
“To je prilika da ugostimo najbolje đake iz oblasti - bazična ekonomska nauka. Ujedno se moram pohvaliti i time što zadnjih 15 godina naši đaci ostvaruju zapažene uspehe na takmičenjima te smo prepoznati u Srbiji kao škola koja ostvaruje izuzetne rezultate i to ne samo iz oblasti ekonomije već i iz književnosti, kuvarstva, matematike itd”, dodala je Kovačev.

U Ekonomskoj školi u toku je i realizacija projekta „Medijska pismenost“. Kako je istakla profesorka Žarka Svirčev, kampanja je posvećena osnaživanju medijske pismenosti u srednjoj školi i u njoj učestvuje 12 učenika i učenica. Sam program se tiče reklama i načina na koji one manipulišu ljudima. Prva faza projekta, koja je obuhvatila radionice, goste i predavače je završena, a sledi izrada tri kratka filma koji će javnosti biti prezentovani krajem feburara.

Još jedna najava iz Ekonomsko-trgovinske škole - ove godine se navršava 400 godina od smrti najpoznatijeg pisca i dramaturga Vilijama Šekspira i tim povodom će se od 18. do 22. aprila upriličiti Dani Šekspira uz brojne aktivnosti poput filmskih projekcija, debata, kvizova i predavanja. Dani Šekspira će biti namenjeni svim učenicima srednjih škola kao i građanima Bečeja.

Od ostalih aktivnosti i najava ističe se promocija Ekonomske škole u osnovnim školama, od 29. marta do 29. aprila 2016. godine te svakako ispraćaj maturanata - maturantski ples.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković