webinfo

A+ A A-

Članci

OBELEŽEN SAVINDAN U BEČEJU

Sveti_Sava_Becej2.jpgŠkolska deca Bečeja proslavila školsku slavu - Svetog Savu. Tradicionalno kao radni dan, bez nastave.Praznik Svetog Save jedan je od najvećih hramovnih i porodičnih praznika. Proglašen je za školsku slavu 2. januara 1840. godine.

Obeleževanje školske slave u opštini Bečej počelo je u utorak 26. januara, kada je u organizaciji Ekonomsko-trgovinske škole, u Gradskom pozorištu u Bečeju upriličena Svetosavska akademija.

U okviru akademije prisutnima su se obratili direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Gordana Kovačev, protojerej Srpske pravoslavne crkve u Bečeju Dejan Stanojev i predsednik najveće potiske opštine Vuk Radojević. Ujedno su uručene i nagrade za najbolje rezultate postignute na literarnim i likovnim konkursima.

Na Savindan, 27. januara, deca bečejske opštine su prigodnim programima u školama i crkvi, te predstavama i svečanostima u Gradskom pozorištu i Domu kulture u Radičeviću obeležila slavu, Svetog Savu. Između ostalih, i u Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Bečeju upriličena je proslava školske slave, Svetog Save. Ove godine nije bila klasična priredba, nego je predstavljen rezultat projektne nastave pod nazivom „Dvor Nemanjića“.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković