webinfo

A+ A A-

Članci

Dejan Cukić - Predstavljanje knjiga i akustični solo koncert

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Dejan_Cukic_knjige.jpgU subotu, 6. februara 2016. godine, sa početkom u 21 sat, u Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta Bečej, Dejan Cukić će predstaviti čak tri knjige koje je preveo, nakon čega će održati akustični solo koncert. Ulaz je 200 dinara.

Naš proslavljeni muzičar Dejan Cukić u poslednje vreme preveo je čak tri knjige koje za temu imaju muziku. Sve tri knjige će biti predstavljene u Bečeju, a posle promocije Cukić će održati akustični solo koncert.

Prvo će biti predstavljena knjiga "Bitlsi", Hantera Dejvisa, knjiga koja je postala svetski bestseler i koja je jedina autorizovana biografija liverpulskog benda koja je ikad izašla. Zahvaljujući odobrenju menadžera Bitlsa Brajana Epštajna, Hanter je uz liverpulsku četvorku proveo 18 meseci, tokom 1967. i 1968. godine. Tada je napravio serijal intervjua, uz uvid u krug njihovih najbližih saradnika, prijatelja, članova porodica, ali i u nastanak pojedinih pesama.
Druga knjiga je biografija Dejvida Bouvija, nedavno preminulog rok velikana koju je napisao Mark Spic. Originalno, ova biografija kulturne ikone XX veka izašla je 2009 godine. Prati Bouvijevu karijeru od samih početaka, kada je slušao blues i zvao se Dejvid Džons sve do dana kada je dostigao slavu i postao Dejvid Bouvi. Knjiga je bazirana na nekoliko stotina razgovora koje je Spic vodio sa ljudima koji su Bouvija najbolje poznavali - od njegove prve supruge Endži, preko menadžera Keneta Pita do čitavog niza kolega muzičara.
I na kraju Cukić će predstaviti svoj najnoviji prevodilački rad, autobiografiju Bilija Ajdola "Igrati sa sobom", bestseler Njujork Tajmsa, knjigu koja je proglašena za jednu od najuzbudljivijih i najiskrenijih autobiografija napisanih u poslednje vreme.

Posle predstavljanja svojih prevoda Dejan Cukić će održati akustični solo koncert.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković