webinfo

A+ A A-

Članci

INICIJATIVA: Plato kod pozorišta u Bečeju nazovite po Vladi Divljanu

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_Eva_braun.jpgČlanovi sastava Eva Braun pokrenuli su inicijativu preko društvenih mreža da plato pored Gradskog pozorišta u centru Bečeja dobije ime po Vladi Divljanu.Poznati muzičar preminuo je 5. marta 2015. posle duge i teške bolesti u Beču. Nekadašnji frontmen benda Idoli i istaknuti član novog talasa veoma je bio vezan za Bečej. U zimu 1996. nakratko je došao iz Australije u Srbiju da bude učesnik jedne rok tribine. Tada se upoznao s grupom Eva Braun, koja je odrasla na njegovim pesmama. Posle tribine svirali su, a on im se spontano pridružio u nekoliko pesama Idola.

- I to je bilo nezaboravno. Još početkom devedesetih, kad je otišao iz Srbije, nekako sam se pomirio s tim da ga više nikada neću videti na koncertu. Ali te večeri bilo je jasno da je magija sve vreme bila tu. Onda se na Giletov nagovor reaktivirao, pokrenuli su Old stars bend, koji je kasnije preimenovan u Nevladina organizacija (tipičan njegov humor, mada je ovom drugom imenu kumovao Dragan Kremer) - zapisao je svojevremeno Petar Janjatović.

izvor: kurir.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković