webinfo

A+ A A-

Članci

45. SEDNICA SO BEČEJ - PROTEST DEMOKRATA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_45.Sednica.jpgU petak 12. februara održana je 45. sednica lokalnog parlamenta kojoj je prisutvovalo 22, od ukupno 36 odbornika. Na Dnevnom redu bilo je 16 tačaka, mahom planovi poslovanja javnih preduzeća i ustanova, koje su usvojene za manje od sat vremena, koliko je trajala sednica.Zasedanje je obeležio Protest odborničke grupe Demokratske stranke koji su bojkotovali sednicu, zbog "nepoštovanja rokova prilikom zakazivanja 45. sednice Skupštine opštine Bečej".
Kako je u pismu predsedniku Skupštine Nenadu Tomaševiću naveo Budislav Medurić, predsednik odborničke grupe DS Bečej, često se dešava da se sednica sazove u roku kraćem od 7 dana koliko propisuje Poslovnik, kao i da u konkretnom slučaju, kod 45. sednice, nema ni 3 dana kao propisani minimum, što odbornicima ne ostavlja vremena da se pripreme i da pregledaju materijal.
Predsednik Skupštine oštine, Nenad Tomašević je izjavio da je sve rađeno u skladu sa Poslovnikom, a predsednik opštine Vuk Radojević dodao da svi u parlamentu dobijaju odbornički dodatak, te da su obaveze, rad i prisustvo u Skupštini stoga prioritet.
"Ovo je neodgovorno ponašanje prema ovom Telu i svim građanima opštine Bečej", istakao je Radojević.

U okviru 45. sednice donešena je Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_45.Sednica2.jpgBudžeta opštine Bečej za 2015. godinu.
Bez diskusije su usvojeni i planovi o predloženim poslovanjima za JP „Komunalac“, JP „Vodokanal“, JP „Direkcija za izgradnju Bečej“, Narodne biblioteke, Gradskog pozorišta, Istorijskog arhiva, Gradskog muzeja, Turističke organizacije i Saveza sportova opštine Bečej, te Finansijski plan PU "Labud Pejović".
Odbornici su podržali "reizbor" Vesne Živković na funckiju opštinskog pravobranioca.
Izglasani su i predlozi Doma zdravlja po kojima su novi članovi Upravnog odbora vesna Korovljev i Aleksandra Novčić, dok je člana Nadzornog odbora izabran Danijel Bobanj, Načelnik službe za tehničko i higijensko održavanje.

Predsednik najveće potiske opštine, Vuk Radojević je najavio velika investiciona i kapitalna ulaganja, te 126 miliona dinara namenjenih putnoj infrastrukturi.

Glasalo se i o predlogu odborničke grupe "Srpski pokret obnove - Preokret za Bečej, Miša Vrebalov" o promeni strukture Izborne komisije, pa su tako Milan Gujanica i Violeta Ristić razrešeni dužnosti člana i zamenika člana Izborne komisije. Na njihovo mesto postavljeni su Nada Vračarić i Katarina Doroslovački. Ujedno, umesto Zorana Popova, koji je dao ostavku kao član komisije, prema predlogu odborničke grupe "Pokrenimo Bečej - Srpska napredna stranka", izabrana je Sanja Pelengić.
Goran Nikolić, odbornik Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu, napustio je ovu odborničku grupu te će sada raditi kao samostalni odbornik.

Protestno pismo Demokratske stranke:

b_200_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Protestno_pismo1.jpg

b_200_267_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Protestno_pismo2.jpg

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković