webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ: UNAPREĐENJE POSTOJEĆIH I UVOĐENJE NOVIH VIDOVA ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE ZAŠTITE

SocZdrav.usluge.jpgOpština Bečej je u petak 25. marta, u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisala ugovor o namenskim transferima.Ugovor se, kako je istakao predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević, tiče zakona o socijalnoj zaštiti, ge su utvrđene usluge socijalne zaštite koje se mogu finansirati iz budžeta Republike Srbije.
"Opština Bečej je prepoznata od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kao opština partner u smislu realizacije ovih namenskih transfera", rekao je Radojević i dodao je opština dužna da obezbedi učešće u finansiranju usluga socijalne zaštite i to najmanje 30 posto sredstava u odnosu na utvrđena sredstva za obračun namenskog tranfesra.
Od resornog ministarstva ukupno je obezbeđeno 4 miliona i 667 hiljada dinara.

Kako je istakao dr Slobodan Dimitrov, član Oštinskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, sredstva će se koristiti za finansiranje postojećih usluga kao što je pomoć u kući, prihvatilišta, ali i za nove vidove.

Svetlana Gagić, direktorka Centra za socijalni rad u Bečeju je naglasila da opština Bečej već finansira pomoć u kući, kućnu negu, narodnu kuhinju, prihvatnu stanicu pri gerontološkom centru i lične pratioce za decu sa posebnim potrebama. "Ovim sredstvima poboljšaće se dosadašnje, ali i uvesti neke nove usluge, poput dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju."

Predviđenih 4 miliona i 667 hiljada dinara će se realizovati mesečno, do kraja tekuće godine.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković