webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ: NOVI BUNAR ZA STABILNIJE VODOSNABDEVANJE

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Bunar2016_3.jpgU toku je bušenje i izgradnja jednog bunara dubine 130 metara, a vrednost radova, koje izvodi firma "GEO INŽENJERING BGP" iz Beograda je 5 miliona dinara bez PDV-a.

 

Kako je istakao Zoran Grbić, direktor JP „Vodokanal“ trenutno je u funkciji 17 aktivnih bunara: "Iskreno verujemo da će se ovim bunarom podići nivo kapaciteta vode za nekih 10 do 12 litara u sekundi. Trenutno se raspolaže sa 86 litara u sekundi, što nije dovoljno u periodu od maja do septembra, a naročito u vrelim letnjim mesecima, kada je neophodan kapacitet od 95 do 100 litara vode u sekundi. Ovim bunarom bi se i u letnjem periodu, čak i na 4. i 5. spratu, trebalo obezbediti nesmetano vodosnabdevanje."

Iako je svake godine neophodno izbušiti jedan do dva ovakva bunara, to nije dovoljno, ističe Grbić, obzirom da su gubici, koji se procenjuju na oko 50 posto, veliki - zbog zastarelosti mreže, nepostojećih vodomera, ilegalnih priključaka. "Treba podići svest građana Bečeja da redovno plaćaju vodu", dodaje Grbić.
Inače cena vode i usluga odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda se neće menjati i ona se primenjuje od 1. maja 2013. godine.
Zoran Grbić, direktor JP „Vodokanal“ je najavio investiciju i u Bačkom Gradištu koja će se realizovati za oko dve do tri nedelje. Radi se o postrojenju "Oksihlorogen" namenjenom elektrolitičkoj proizvodnji hlora.

Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević je izjavio da je ovo još jedan dokaz da rukovodstvo JP Vodokanal Bečej dobro funkcioniše. "Najpre je u 2014. godini stabilizovano finansijsko poslovanje ovog preduzeća, u 2015. godini je iz njihovih sopstvenih sredstava izbušen jedan bunar od 80 metara dubine, a evo ove godine još jedan. Verujem da će to biti praksa i u narednom periodu."

Predsednik najveće potiske varoši je ujedno potvrdio da je svestan katastrofalnog stanja vode u Bačkom Petrovom Selu. "Ova lokalna vlast će iskreno raditi na tome da se realizuje projekat vodozahvata u ovom naseljenom mestu", zaključio je Vuk Radojević.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković