webinfo

A+ A A-

Članci

47. SEDNICA SO BEČEJ - NAJVIŠE POLEMIKE O ODBORNIČKIM NAKNADAMA

2so.jpgU sredu 6. aprila, upriličena je 47. SO Bečej, a najviše polemike, oko sat vremena, vodilo se oko druge tačke Dnevnog reda - donošenje Odluke o izmeni i dopuni Odluka o naknadama odbornicima i članovima radnih tela Skupštine opštine Bečej.


Nakon duge rasprave ova tačka je usvojena i to uz amandman SVM-a, prema kojem će umesto dosadašnjih 12.000 dinara mesečno, koliko je odbornicima pripadalo i ako ne prisustvuju sednicama, u buduće dobijati fiksno 7.000 dinara i još 5.000 dinara pod uslovom da prisustvuju sednicama.  

Prilikom usvajanja Odluke o izradi Plana detalje regulacije kotlarnice na biomasu u Bečeju, direktor JP Toplana Bečej Dejan Vuković je istakao da je studija o biomasi izrađena, postrojenje bi se nalazilo na istom mestu, a sve to bi dovelo do jeftinijeg grejanja - minimum 20 posto. Izgradnja bi iznosila oko 1,5 miliona evra.

Odbornici su izglasali i Rešenja o pokretanju postupka za pribavljanje nepokretnosti u Bačkom Petrovom Selu u javnu svojinu opštine, neposrednom pogodbom, prema kojoj će opština da otkupi kuću pored škole. Kako je istakao predsednik opštine Vuk Radojević za govornicom, na toj parceli se planira izgradnja fiskulturne sale za školu „Šamu Mihalj“: "Ovo jedna mogućnost za proširenje Osnovne škole i ako je ne iskoristimo, zatvoriće se ostale prilike".

Usvojeni su i izveštaji o radu Istorijskog arhiva Senta, Predškolske ustanove „Labud Pejović“ i Centra za socijalni rad za 2015. godinu, kao i plan rada Centra za socijalni rad u tekućoj godini.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković