webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ: USKORO OPREMANJE ENTERIJA NA ZADUŽBINI BOGDANA DUNĐERSKOG

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_Zaduzbina_Bogdana_Dundjerskog.jpgSpoljni radovi na zadužbini Bogdana Dunđerskog u centru Bečeja privode se kraju i očekuje se da budu završeni za desetak dana, nakon čega sledi nova javna nabavka i opremanje enterijera.

 

Objekat je vlasništvo opštine Bečej, a namena i uređivanje objekta su u skladu sa merama pokrajinskog Sekretarijata za zaštitu spomenika kulture, a svi dalji koraci će se usaglašavati sa Maticom srpskom koje je pokrenula proces restitucije.

Podsetićemo, prvobitnom idejom za koju je i dobijena načelna saglasnot Matice srpske je objekat "polu otvoreno-zatvorenog" tipa, bez prozora, ali, kako je istakao predsednik opštine Bečej Vuk Radojević: "krajnja namena prostora odrediće se u dogovoru sa Maticom srpskom kojoj objekat može pripasti po okončanom procesu restitucije".

Fotografija: "Facebook profil Szilvia Kovacs"

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković