Kuvanje je poput čarolije, posebno kada gledamo vrhunske kuvare kod kojih sve izgleda tako lako. Međutim, i oni imaju loše dane i listu poslova koje bi najradije izbegli jer su zahtevni i teški, bez obzira na iskustvo i znanje. Ove namirnice muče i njih!
Kada treba da pripreme neku od ovih namirnica diže im se kosa na glavi


 
Pačji batak - Iako se ne čini kao neko zahtevno meso za pripremu, pečenje pačjeg batka prava je tortura za kuvare. Razlog je što kožica mora biti zlatkaste boje i hrskava, a kada mast s bataka počne da se otapa u vručem tiganju, jako prska i kuvar trpi sitne opekotine.

Prženi rakovi - Prženi rakovi jedna su od omiljenih poslastica u Americi, a i kuvari sami vole hrskavu koricu s ukusnim mesom. Međutim, priprema je jednako bolna kao i u slučaju pačjeg batka. Dok se rak prži u vrelom ulju, njegove iznutrice se rasprsnu zbog temperature i po kuvaru opet prskaju vrele kapljice ulja. Svemu tome prethodi ubijanje raka da bi se uopštee mogao pržiti.

Čišćenje ribe - U nekim zemljama postoje vrste velikih riba u koje se zavuku gliste. Dužnost je kuvara da ribu očisti i filetira, ali i dobro pripazi da gostu na tanjir odjednom ne isplazi glista.

Pečena crvena paprika - Lepa crvena paprika ima dug put dok ne postane ukusna i pečena. Ni jednom kuvaru nije lako da ljušti kožicu s paprika kuvanih na pari. Komadići kore se cepaju i lepe za prste, zbog čega je taj posao još teži. A zatim još ostaje čišćenje semenki…

Iznutrice - Nema mnogo ljubitelja tog jela, a kuvari su verovatno srećni zbog toga. Želudac prvo mora biti temeljno opran i očišćen od ostataka. Posle toga se stavlja u hladnu vodu i kuva dva do tri sata. Međutim, to nije sve, jer posle toga iznutrice moraju da odstoje u čistoj vodi u frižideru preko noći. I za kraj, sledi još jedno trljanje i čišćenje solju pre konačne pripreme.

Koprive - Poznato je da kopriva peče, ali u kuhinji može biti deo izvrsnih umaka ili pesta. Pre nego što postane deo finog jela, mora se pažljivo pripremiti. Kuvar nosi dvostruke rukavice da izbegne ubode iglica sa listova koprive, a nekima se u žurbi znalo dogoditi da pomisle da je u kutiji spanać pa ih je opekla kopriva.

Raža - Jako je klizava i zato teška za čišćenje. Uz to postoji velika šansa da ćete se ubosti oštrom kosti i zaraditi ranu kojoj će trebati oko dve nedelje da zaraste


izvor: vesti-online.com


 

NAJČITANIJE

Posao za zidara, tesara i armirača. ...

Posao za prodavca u Bečeju ...

Od ponedeljka do srede naredne nedelje, najavljena nova ...

Zbog remonta distributivnih trafo-stanica, izgradnje pri...

U Novom Bečeju, stanovnici sada mogu preuzeti nalepnice...

Brantner DOO Novi Bečej obaveštava građane o izmenjen...

NAJNOVIJE

Posao za dva službenika obezbeđenja ...

Posao za dva vozača kombija ...

Ovo je period godine kada mnogi ulažu dodatni trud da s...

Hormonski disbalans je stanje koje može značajno utica...

U okviru sistematske akcije zaštite zdravlja građana o...

Brantner DOO Novi Bečej obaveštava građane o izmenjen...

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Prihvati
Otkaži
Shopify.com
Prihvati
Otkaži
Unknown
Unknown
Prihvati
Otkaži