webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ - PICODERSKI DANI - ZA SVAKOGA PO NEŠTO

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Picoderski_dani_2-16.jpg

fotografija: Slobodan Malešev

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 23. aprila upriličeni su treći po redu "Picoderski dani".

 

Manifestacija je počela ranih prepodnevnih sati na lokaciji kraj Velikog bačkog kanala i to "picoderskim doručkom" kada su posluženi sveži čvarci, "moče", hleb namazan mašću i posut Alevom paprikom. Usledila je povorka ulicama ovog kraja u kojoj je mnoštvo dece vozilo bicikle, a odrasli konjske zaprege.

Aktivnosti ni ove godine nisu izostajale, te je bilo za svakog "po nešto". U okviru Picoderski dana organizovao se i "Pecaroški maraton", zatim brzo ispijanje piva, "krbanje" i vuča konopca. Brojnim posetiocima poslužen je ručak u vidu kupusa sa ovčetinom, razne vrste paprikaša, pasulja i riblje čorbe.

Na postavljenoj bini, smenjivao se bogat kulturno-umetnički program gde su učestvovala deca PU "Labud Pejović", te ANIP „Đido“, kao i kulturno umetnička društva „Đeram“ iz Bačkog Gradišta, „Lole“ iz Bačkog Petrovog Sela i „Branko Radičević“ iz Radičevića.

Ovogodišnji Picoderski dani su završeni tradicionalnom logorskom vatrom i vatrometom.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković