webinfo

A+ A A-

Članci

BEČEJ: RAZMENOM DO UPOZNAVANJA!

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Razmena1.JPGRealizacijom projekta međunarodne organizacije AFS Interkultura, grupa od 15 učenika osmog razreda OŠ "Sever Đurkić" je u toku novembra 2015. godine bila na sedmodnevnoj razmeni odeljenja u italijanskom gradu Piandimeleto. Učenike su pratile profesorka španskog jezika i koordinatorka međunarodnih razmena - Svetlana Kovačev, profesorka geografije - Gabriela Jovićević i direktorka škole Brankica Tapavica.  
Inače, program razmene odeljenja podrazumeva razmenu u okviru koje učestvuju dve škole iz dve različite zemlje.U drugoj fazi projekta, italijanski đaci i nastavnici su gosti u najvećoj potiskoj varoši, gde borave od 26. aprila do 2. maja i kada su smešteni u porodicama učenika domaćina. Pored posete časovima u OŠ "Sever Đurkić" i raznim radionicama, organizovaće se i vanškolske aktivnosti, druženja i izleti u okolna mesta, gde će učenici iz Italije dobiti priliku da se upoznaju sa kulturom, običajima i istorijom našeg grada i države.

Tim povodom, predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević je u svečanoj sali Gradske kuće ugostio decu i nastavnike iz b_400_236_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Razmena2.JPGItalije pozdravivši ovaj vid saradnje. "Ovo je idealna prilika da se steknu neka nova prijateljstva, da se međusobno upoznaju kultura, tradicija i običaji i jednog i drugog naroda."

Škola Sever Đurkić je ovim postala deo mreže evropskih škola i jedna od prvih osnovnih škola u Srbiji koja je pokazala otvorenost ka ovakvim projektima. Ovakav vid neformalnog obrazovanja je već postao neizostavni deo nastavno-obrazovnog procesa u evropskim zemljama.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković