webinfo

A+ A A-

Članci

Uspešna manifestacija 'Dani ovčarstva Kumane 2016'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Pobednici_kumane_2016.jpgU nedelju, 8.maja, u organizaciji Udruženja odgajivača ovaca i koza "Vanj", po prvi put je u Kumanu organizovana manifestacija pod nazivom "Dani ovčarstva Kumane 2016".Manifestacija je bila izuzetno posećena, a izlagača je bilo iz Orlovata, Aleksandrova, Karađorđeva i Novog Miloševa, dok su takmičari bili iz Kumana, Novog  Miloševa i Novog Bečeja.

“U takmičarskom delu se izlagao priplodni materijal, realizovano je šišanje ovaca, pečenje jaganjaca na ražnju i svetsko prvenstvo u činganju - staroj čobanskoj igri poreklom iz ovih naših krajeva. Takođe su bile izložene i etno rukotvorine Udruženja žena iz Kumana.
Glavna nagrada za najbolje jagnjeće pečenje bila je živo jagnje, dok su ostali pobednici dobili pehare i diplome.
U činganju su učestvovale tri ekipe. Sve smo ovo organizovali da bismo ovčarstvo podigli na jedan viši nivo, a plan nam je da sledeće godine pobedimo sami sebe i da ova manifestacija postane tradicija” -izjavio je Milan Kaluđerski, predsednik Udruženja odgajivača ovaca i koza "Vanj".

Pored Udruženja odgajivača ovaca i koza "Vanj", organiziciju su pomogli i razni sponzori iz opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković