webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Čišćenje priobalja i pripreme za plovnu sezonu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Ciscenje_priobaljaNB2016.jpgU ponedeljak, 9.maja pristupilo se radovima čišćenja priobalja Tise. Trenutno se čisti pored reke, obzirom da ima dosta nanosa kako se reka povukla u svoje korite, a ostaje još da se pokosi trava i urade neke sitnije popravke.

„Mesna zajednica Novi Bečej je prošle i pretprošle godine prihvatila na sebe taj zadatak i obavezu da održava ovaj deo priobalja i da vrši prihvat plovila naših građana u našem mestu. U toku je čišćenje priobalja, spremamo se za ponedeljak, 16. maj, kada počinjemo sa prihvatom plovila. Zasad smo uradili popravku mobilijara, klupa i kanti za smeće, a dotrajale suncobrane izmenjali“ -izjavio je Branko Svilengaćin, predsednik Saveta mesne zajednice Novi Bečej.

Cenovnik za prihvatanje i čuvanja plovila je ostao isti kao i prošle godine: za čamce je 3.000 dinara, za splavove je 8.000 dinara, a za splavove koji su veći od 3 mesta plaća se 3.000 dinara po mestu, na godišnjem nivou.

Inače Mesna zajednica Novi Bečej radi kompletno održavanje priobalja - konkretno, mesto između skele i Manastira, a čisti se vodeni deo, gde se radi košenje drezge, čišćenje kao i košenje trave na tom delu. Takođe se vrši i prihvat plovila, što znači da su radnici Mesne zajednice od 16. maja do 1. oktobra pored reke Tise.

Radove vrše radnici na javnim radovima  i zaposleni u Mesnoj zajednici Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković