webinfo

A+ A A-

Članci

Nedelja Doma za odrasla lica 'Sveti Vasilije Ostroški' u Novom Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Dom_Vasilije_slava.jpgSvake godine, već tradicionalno, Dom za odrasla lica„ Sveti Vasilije Ostroški“ u čast domske slave priređuje razne aktivnosti svojim korisnicima.Uoči nedelje Doma, u ponedeljak su korisnici organizovali druženje i takmičenja u klubu, ugostivši i ostale Domove iz Zrenjanina, Mola, Čuruga, Starog Leca i Jabuke.
U utorak je bio literarni dan, kada se pričalo o Novom Miloševu i tamošnjim muzejima i kada su korisnici i izrazili želju da odu na jednu mini ekskurziju da to sve i vide.
U sredu je realizovan Sportski dan, kolektivno druženje sva tri odeljenja - „Sklapanje do Arače“, „Muzičke stolice“, „Karike na Marike“ i igra sa balonima.
U četvrtak, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, u Domu su otac Milivoj i otac Borivoj održali molitvu i osveštili slavske kolače.
U petak, otac Marko sa korisnicima priprema jedan program, gde će se pevati i čitati određene priče vezane za Sveca Doma.

„Najzanimljivije je kako je naš Dom dobio ime. Da li je to slučajnost ili nešto drugo, tek jednog dana smo imali kolegijum i dogovarali smo se koje ime da damo našem Domu i da ujedno imamo nekog zaštitnika. Dok smo ređali razne svece i slave, meni je zazvonio telefon. Prvo sam pomislila da je neka šala, ali se ispostavilo da je na drugom kraju linije bio sekretar Amfilohije cetinjskog crnogorskog i da jednom njihovom radniku iz Beograda treba pomoć, a pošto je čuo za naš Dom, želeo je da mu pomognemo. Tada sam mu rekla funkciju našeg Doma, koliko korisnika imamo, da je ovde 90 do 95 posto ljudi bolesno-psihički ili telesno, i pošto imamo dosta religioznih osoba, hteli bi imati nekog zaštitinika. Tada je on preporučio da Sveti Vasilije Ostroški bude naš svetac, obzirom da je on zaštitnik nemoćnih i bolesnih. I tako smo mi prihvatili da to bude naš svetac“ -ispričala je dr Ljiljana Bognić, direktorka Doma za odrasla lica „Sveti Vasilije Ostroški“.

Nedelju Doma za odrasla lica „Sveti Vasilije Ostroški“ i samu slavu, svojim prisustvom su uveličali i predstavnici drugih Domova, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, sa kojima novobečejski Dom ima uspešnu saradnju već dugi niz godina.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković