webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Predavanje o trgovini ljudima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_CKPredavanje1.jpgU subotu, 14.maja, u OŠ „Miloje Čiplić“ osnovna organizacija Crvenog krsta Novi Bečej je učenicima 5. i 6. razreda održala predavanje, a teme su bili "Osnovni principi crvenog krsta“ i „Trgovina ljudima“.U prvom delu predavanja je bilo reči o osnivanju i istoriji Crvenog krsta, kao i o njegovim osnovnim principima, a nakon toga o sve aktuelnijoj temi našeg društva-Trgovini ljudima.

„Svaka edukacija je posebno prilagođena za svaki uzrast, dakle, svaka radionica će biti drugačija“ -rekla je Dunja Svirčev, predavač i saradnik Crvenog krsta Novi Bečej.

Prema rečima Dušanke Stanimirović, diplomiranog defektologa u OŠ „Miloje Čiplić“, značaj ovih predavanja je da se učenici upoznaju sa opasnostima u društvu, kao i da obrate pažnju na to kome mogu pokloniti svoje poverenje u svakodnevnom životu.

Ovo je bilo prvo predavanje, a planira se još niz predavanja  i u ostalim školama u novobečejskoj opštini, i to za svaki uzrast.

CKPredavanje2.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković