webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Maturske proslave i saobraćaj

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_PS_Matursko_vece_1.jpgPovodom predstojećeg događaja - proslave maturske večeri, Policijska stanica Novi Bečej organizovala je edukativno predavanje pod nazivom „Maturske proslave i saobraćaj“ za sve maturante Srednje škole u Novom Bečeju.


Zoltan Filep, pomoćnik komandira policijske ispostave Novi Bečej i Zoran Popović, saobraćajni policajac, održali su predavanje o bezbednom ponašanju tokom proslave maturske večeri. Akcenat je posebno stavljen na vožnju, odnosno upravljanje motornim vozilima pod dejstvom alkohola i opasnostima koje mogu nastupiti. Teorijsko izlaganje se odnosilo na pravne okvire i zakonske regulative, kao i sve moguće opasnosti  koje mogu biti posledica nepoštovanja propisa. Predavanje je bilo potkrepljeno tabelama sa statističkim podacima nastradalih lica u poslednje dve godine, kao i realnim fotografijama na kojima se moglo videti stanje automobila nakon nesreće sa fatalnim ishodom.
Istaknuto je kako je prevencija ključna u rešavanju ove problematike, da pod dejstvom alkohola dolazi do smanjenja motoričkih sposobnosti i da neodgovornim ponašanjem mogu nastupiti mnoge štetne posledice.
Učenici su nakon predavanja mogli da postavljaju pitanja i kroz razgovor sa predstavnicima MUP –a saznaju sve o pravilnom ponašanju u saobraćaju.

izvor: Srednja škola Novi Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković